Concertmeesters

Onze vaste concertmeester is Manon Meijs. Daarnaast werken wij regelmatig samen met o.a. Marieke de Bruijn


Manon Meijs studeerde bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie aan het Maastrichts Conservatorium bij Maarten Veeze, waar zij de examens Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus respectievelijk in 1992 en in 1995 beide met onderscheiding behaalde.

Zij nam deel aan het Nationaal Vioolconcours Oscar Back en zij volgde Masterclasses bij Eric Friedman, Herman Krebbers, Igor Oistrakh en Ida Haendel. In 1997 behaalde zij de prestigieuze Henriëtte Hustinx prijs.

Tevens behaalde zij cum laude het diploma orkestdirectie tweede fase aan het Maastrichts Conservatorium bij Jan Stulen. Zij volgde masterclasses bij onder andere Jorma Panula, Paavo Järvi, Roberto Benzi en studeerde bij prof. David de Villiers aan de Hochschule te Essen (BRD). In 2002 ontving zij de Kersjes-van de Groenekanbeurs voor jonge getalenteerde dirigenten. Zij is dirigent van ArkA symfonie orkest Maastricht en het Kerkraads symfonie orkest.

Zij maakte deel uit van het Dshamilja strijkkwartet dat een internationale carrière doormaakte en in 1997 werd uitgenodigd voor het vermaarde Tanglewood Music Festival in de USA. Ook vormt zij een duo met pianiste Jet Janssen.


Marieke de Bruijn

Lees meer…